OM

  • En klass på Dragonskolans Industriprogram åk 1 har byggt webbplatsen.
  • Syftet är att få elever som läser kursen Svenska 1 att redigera sina texter och få verkliga mottagare. De texter som produceras under kursen läggs upp på webbsidan och vår webbtidning. Föräldrar, klasskompisar och övriga lärare får ta del av deras texter.
  • Den pedagogiska kopplingen är utmärkt i och med att texterna eleverna skriver ska fungera väl i sitt sammanhang och även bearbetas. Dessa två delar av kursens centrala innehåll implementeras väl som en röd tråd genom hela kursen  i och med arbetet med webbstjärnan och webbtidningen:

”Skriftlig framställning av texter för kommunikation, lärande och reflektion. Språkriktighet,   d v s vilka språkliga egenskaper och textegenskaper i övrigt som en text bör ha för att fungera väl i sitt sammanhang.”

”Bearbetning, sammanfattning och kritisk granskning av text. Citat- och referatteknik. Grundläggande källkritik.”

”Argumentationsteknik och skriftlig framställning av argumenterande text.”

(skolverket.se, 2712-13, KL. 10.15)

  • Plagiering undviks genom uppladdning i Urkund innan publicering. Enbart elevernas egna texter publiceras på vår webb och kravet på källhänvisning i elevernas texter är något vi arbetar genomgående med genom hela kursen.
  •  Vi borde vinna tävlingen i webbstjärnan för att kopplingen mellan deltagandet i tävlingen webbstjärnan och centrala innehållet i kursen svenska 1 är så konkret. Det är av den anledningen som vi använder vår webbtidning som verktyg. Den tillför verklighetsanknytning.

See more at: http://www.webbstjarnan.se

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s